Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Argentinsk Tango i Stockholm
595 kr

Argentinsk Tango i Stockholm

Upplevelsen
Pelle testar Argentinsk Tango

Att dansa argentinsk tango är att sammanfatta livets alla djupa mörka dalar och höga berg! Två energier möts i en passionerad romans som varar i tre minuter av kroppslig och andlig närhet. I argentinsk tango möts man och kvinna i den precisa rörelsen, i det eleganta steget som bjuder en boning åt lidelsen, längtan och njutningen.

  • Tangokurs för 1 person, 90 min med professionell Tangoinstruktör
Du får lära dig grunderna i argentinsk tango. Vi börjar med den karaktäristiska hållningen och grundstegen. Sen övar vi på att föra/följa och lyssna in musiken. Er lärare har i många år uppvisningsdansat tango, har stor erfarenhet av argentinsk tango och har arbetat som tangoinstruktör.
Tango är en pardans och vi rekommenderar att man utför denna upplevelse i par.

Argentinsk Tango skapar en magisk upplevelse där vi dansar oss varma till en härlig tangomusik.

Visst ser det väl tjusigt ut när ett par som kan dansa Tango glider iväg över dansgolvet.  Varför inte prova själv? Box reporter Pelle anmälde sig till upplevelsen Dansa ARGENTINSK TANGO och i reportaget kan du läsa mer om upplevelsen och att det är betydligt lättare att lära sig än man tror.  I alla fall grunderna.

Jag hade anmält mig till upplevelsen ARGENTINSK TANGO och tillsammans med ytterligare sju personer som alla precis som jag var intresserade av dans skulle vi en lördag förmiddag få prova på och lära oss grunderna i dansernas dans. Visst är det väl tjusigt när man ser ett par på dansgolvet som verkligen behärskar Tango. Nu skulle vi själva under instruktören Birgittas ledning vi få lära oss hur det går till.  Till sin hjälp hade Birgitta José Delbono, som är en av Sveriges absolut främsta kännare av Tango. Vi var alltså i mycket goda händer.

Tango är en pardans som utvecklades i Buenos Aires och Montevideos immigrantkvarter mot slutet av 1800-talet, berättade Birgitta. Tangon blev fram emot 1920-talet en modedans som via Paris spreds över resten av Europa. Vi fick också veta att det finns flera varianter av Tango som Tango vals, Milonga och förstås tiodansens tango som är den vanligaste i Sverige.  Milonga är också namnet på den absolut vanligaste tangomelodin samt namnet på de dansställen i Argentina där man dansar tango. Tango är en sensuell dans som skildrar livets olika skiftningar och våra instruktörer betonade att tango ska dansas med rak hållning och mycket stolthet.

Själva danslektionen började med att vi till tangomusik fick promenera runt i danslokalen och verkligen ge akt på vår hållning. Raka ryggar, raka ben, släpa tårna i golvet, fötterna tätt tillsammans, var några av de instruktioner vi fick. Just det - promenera - var vad det handlade om, att visa upp sig på det stoltaste sätt man kunde. Andra viktiga saker att hålla reda på var raka linjer, 90 graders vinkel på armbågen på armen som höll damen. I tango för man inte med händerna, utan det är genom den tydliga och kraftiga kroppskontakten mellan mannens och kvinnans högra respektive vänstra bröstparti som mannen för sin kvinna framåt. Kvinnan ska med kraft trycka sig mot mannens bröst. Den arm som inte greppar partnerns skall bara lätt som en fjäder hållas bakom partnerns rygg. Grundstegen som kan börjas valfritt med vänster eller höger fot är i stort att promenera i takt till musiken. Det finns också stegmöjligheter som steg framåt, bakåt, åt sidan och vridning på stället. Tango är i högre grad än andra pardanser en förd dans. Det innebär att dansen inte byggs upp på fasta turer eller grundfigurer utan vilket steg som helst kan följa efter ett annat. Förmåga att föra och följa är därför viktiga beståndsdelar i dansen.

Avslutningsvis berättade Birgitta att för de som tyckte det har var kul och ville fortsätta, så finns det förstås fortsättningskurser. Det finns också flera tangoklubbar och i Stockholm finns det även möjligheter att dansa tango på bland annat Grönalund. Det här var ju en introduktion, men det hade varit en intressant och givande förmiddag och det blir kanske en tur till Grönan i sommar.

 

// Pelle


Plats

Centrala Stockholm

Tillgänglighet

Förutbestämda datum

Varaktighet

Cirka 90 min

Antal

1 person, i grupp ned andra deltagare. Upplevelsen rekommenderas att utföras i par.

Utrustning

Kvinnor ska bära högklackade skor

Covid-19

vaccinationsbevis krävs