Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Fallskärmshoppning nära Stockholm - Hoppa fallskärm med instruktör
2 650 kr

Fallskärmshoppning nära Stockholm - Hoppa fallskärm med instruktör

Upplevelsen
Pelle testar Fallskärmshoppning

Drömmer du om att hoppa fallskärm? Fallskärmshoppning brukar beskrivas som "adrenalinkickarnas adrenalinkick" och många menar att man efter att ha provat fallskärmshoppning förstår vad spänning och kickar handlar om på riktigt...

  • Hoppa fallskärm cirka 1,5 h utanför Stockholm (Västerås)
  • Fallskärmshoppningen genomförs tillsammans med erfaren instruktör (tandemhopp)
  • Lån av nödvändig utrustning - allt ingår 
  • En riktig adrenalinkick till upplevelse

Fallskärmshopp nära Stockholm - Hoppa fallskärm med instruktör

Upplev fallskärmshoppning med instruktör! Lika häftigt som frifallets adrenalinkick är, lika fridfull är färden ner mot marken efter att fallskärmen har vecklats ut! Andningen blir lugnare, du njuter av landskapet och endorfinerna rusar i kroppen. 

Din dag för fallskärmshoppningen börjar med en gedigen instruktion där du får lära dig mer om fallskärmshoppning och säkerhet. Du får också och bekanta dig med din instruktör och ställa de frågor du har. Alla våra instruktörer har minst 1000 fallskärmshopp bakom sig och tillhör eliten inom fallskärmshoppning i Sverige. 

Därefter tar vi oss upp på 4000 meters höjd i vår Cessna 208 Caravan. Instruktören spänner fast dig i sin tandemsele och ni gör er redo för ditt fallskärmshopp. Efter att ni har kastat er ut faller ni fritt i 200 km/h. På 1500 meters höjd löser instruktören ut fallskärmen och hoppet övergår till en fridfull flygtur i fallskärmen för att sedan landa mjukt på hoppfältet. Du kan äntligen andas ut - nu har du hoppat fallskärm på riktigt!

Att hoppa fallskärm är en upplevelse som du inte ens i närheten kan föreställa dig, förens du upplevt den själv. 

Köp upplevelsen Fallskärmshoppning nära Stockholm - Hoppa fallskärm med instruktör redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!

”En fantastisk känsla - det här är bland det häftigaste jag varit med om i livet”  - var de spontana kommentarerna från Ulla som blev vår utvalda för att testa upplevelsen Fallskärmshoppning i Västerås, cirka 1,5h från Stockholm.  Ulla är 62 år, jobbar på förskola och i reportaget kan du läsa mer om hur hon upplevde sitt fallskärmshopp. 

Ulla -  varför ville du hoppa fallskärm?                                                                                                                             
 -  Jag gillar utmaningar och har testat lite olika äventyr som dykning mm och när möjligheten till fallskärmshoppning dök upp så tvekade jag inte att anmäla mig.

Oroade du dig för vad du gett dig in i?                                                                                                 
 - Nej jag tvekade aldrig och var inte orolig innan. Däremot var mina närmaste oroliga och undrade hur det här skulle sluta.  

Berätta vad som först hände när du kom till flygfältet inför fallskärmshoppet!                                                                                          
– Jag hade tur och behövde bara vänta ca 15 minuter innan genomgången började.  Tandempiloten Mikael gick lugnt och sakligt igenom vad som skulle hända före och under hoppet.  Den här informationen upprepades ett antal gånger och jag kände mig totalt trygg inför vad som skulle hända. Jag fick ett väldigt stort förtroende för Mikael och alla uppträdde väldigt proffsigt.

Vad hände sedan?                                                                                                                                                              
 – Jag fick ta på mig en overall ovanpå mina vanliga kläder och sedan en sele som justerades för att perfekt passa min kropp. Selen skulle sedan kopplas ihop med tandempiloten. En hjälm och glasögon kompletterade min utrustning och Mikael upprepade återigen vad som skulle hända.

Hur var det sedan i flygplanet?                                                                                                                                           
– Vi var väl 15 personer i flygplanet. Det var dels åtta personer från en fallskärmsklubb som skulle göra ett tävlingshopp och sedan var det ytterligare ett tandempar. Vi satt verkligen som packade sardiner i planet.  Mikael gick återigen igenom vad som skulle hända och hur vi skulle uppträda.

Berätta om själva uthoppet!                                                                                                                                         
 – När planet kommit upp till 4 000 meter hoppade först personerna i fallskärmsklubben ut. Jag och tandempiloten hasade sedan fram till utgången och förberedde oss för vårt uthopp. Jag måste säga att jag har aldrig känt mig så trygg att flyga som då. Jag hade ju fallskärm så det kunde inte bli säkrare än så här. Efter själva uthoppet var det fritt fall i cirka 50 sekunder och skärmen löstes ut på 1 500 meters höjd. Då blev det alldeles tyst och vi kunde prata. En helt underbar känsla att sväva fritt och det var en fantastisk utsikt. Mikael berättade om vad vi såg under som jag upplevde det en ganska lång färd ner till marken.

Hur gick landningen?                                                                                                                                                         
 – Landningen var hur enkel som helst. Rätt vad det var stod vi bara där på marken. Jag ramlade inte – inte ens snubblade.

Hur var känslan efter fallskärmshoppet? 
  – Fantastisk känsla och det här är bland det häftigaste jag varit med om i livet. Hela upplevelsen var väldigt proffsigt arrangerad och jag kände mig trygg hela tiden.

Vad skulle du vilja säga till dina kompisar och andra som tycker att det verkar läskigt med fallskärmshopp och tycker att du är tokig som vågade.      
 – Det är så fantastiskt att hoppa fallskärm och ni missar verkligen något!

 

// Pelle och Ulla som testat på upplevelsen Fallskärmshoppning nära Stockholm. 


Plats

Västerås (ca 1,5 h från Stockholm)

Tillgänglighet

Mars-Oktober

Varaktighet

Cirka 2 timmar

Antal

1 person

Åldergräns

Personer under 18 år med målsmans godkännande

Övrigt

Vid dåligt väder ställs upplevelsen in och nytt datum får bokas