Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Helikoptertur i Göteborg - Över staden & Göteborgs skärgård
1 495 kr

Helikoptertur i Göteborg - Över staden & Göteborgs skärgård

Upplevelsen

Upplev staden Göteborg och dess hänförande skärgård från ovan! Denna 20 minuters helikoptertur tar dig med från Säve flygplats och ut över välkända delar av Göteborgs skärgård. Efter det fortsätter turen in över Göteborgs centrum – Du kommer känna igen typiska landmärken som Slottsskogen, Liseberg, Ullevi och Götaplatsen med Poseidon!

  • Cirka 20 minuters helikoptertur (effektiv flygtid) över Göteborg
  • Upplev staden och dess skärgård från ovan
  • Ett annorlunda sätt att uppleva Göteborg
  • Oslagbar utsikt – ta med kameran
  • Se även: Privat helikoptertur i Göteborg


Upplev Helikoptertur över Göteborg

I någon av våra moderna helikoptrar (tex Airbus H120, Robinson R44 Clipper 2 etc), speciellt utvecklade för persontransporter och med utmärkt utsikt, tar vi dig med på oförglömlig helikoptertur över Göteborg! Turen utgår från Säve Flygplats och tar dig omgående ut över den norra delen av stadens skärgård och ger dig även vyer över de södra delarna.

 

Den norra delen präglas av ett kargare landskap, medan den södra är något lummigare. Vyerna omfattar bland annat Björkö, Hönö och Öckerö i norr och pärlorna Brännö och Vinga i söder.  Brännö sägs vara den ö som nämns i flest svenska sånger medan Vinga är känt för sin historiska fyr och för att vara den plats där Evert Taube tillbringade sin uppväxt (numera finns ett Evert Taube museum på ön).

 

Helikopterturen fortsätter vidare in över centrala Göteborg där helikoptern cirkulerar några varv för att man ska hinna se alla stadens kända landmärken, bland annat Slottsskogen och Linnéstaden, Götaplatsen med Poseidon, Liseberg och Ullevi! Vill man se någon ovanligare sevärdhet under turen så går det även ofta att ordna.

 

Upplevelsen är lika rolig för en inbiten Göteborgare som för en turist på besök, ta chansen och upplev Göteborg från ovan. Köp upplevelsen Helikoptertur i Göteborg redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!

 

Vi reserverar oss för att rutten under helikopterturen över Göteborg kan komma att ändras på grund av oförutsedda händelser, såsom dålig väderlek, att områden beläggs med flygrestriktioner etc.


Plats

Säve Flygplats (Göteborg)

Tillgänglighet

April-Oktober

Varaktighet

Cirka 20 minuter (effektiv flygtid)

Antal

1 person

Utrustning

Ta gärna med kameran

Vikt

Snittvikt cirka 90 kg per person (Vikten ska anges vid bokningstillfället)

Bokningsvillkor

Två singelbiljetter kan ej alltid garanteras plats på samma tur, fråga efter tillgänglighet vid bokning