Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Glasblåsning i Stockholm - Gå kurs & få ett eget glasföremål
695 kr

Glasblåsning i Stockholm - Gå kurs & få ett eget glasföremål

Upplevelsen
Glasblåsningens historia

Upplev glasblåsning & gör ditt eget glasföremål i Stockholm! Världen över och i nästan alla hem kan du se vackra glas gjorda för hand med en teknik som använts i över 2000 år. Nu är det din tur att få lära dig mer om denna metod och prova glasblåsning på egen hand!

  • Minikurs i Glasblåsning i Stockholm
  • Unik verkstadsmiljö & uråldrigt hantverk
  • Prova på att blåsa ett eget föremål
  • Behåll ditt glasföremål & ta med hem
  • Dynamisk och koncentrationskrävande upplevelse

 

Upplev Glasblåsning i Stockholm

Det dova ljudet från härden. Den som blåser glas rör sig som i en dans. Det gäller att hitta rätt balans, koncentration och hastighet. De bästa glasblåsarna i världen är venetianska, tjeckiska och småländska mästare som kan blåsa ofattbart tunt och stort. Deltagarna på denna minikurs får en genomgång och introduktion till glasmästarnas värld. Därefter får alla prova på att blåsa och forma ett eget föremål av glas!


Upplevelsen börjar med en introduktion till hur glasblåsningen går till av instruktören, en erfaren glasblåsare med hög kunskap om konsten att blåsa glas. Ni får veta hur glasets flytande egenskaper ska hanteras och hur de heta ugnarna fungerar. Efter att instruktören demonstrerat hur glasblåsningen går till får ni själva testa på att hantera det vackra glaset på pipa. Ni välsar, blåser, skär och skapar er egen mun-blåsta glaskula att ta med hem som minne! Då kulan måste svalna långsamt på plats under natten så måste den hämtas upp vid ett senare tillfälle.

Glasföremålet får man givetvis behålla. Känn skaparglädjen sprudla när du bearbetar det varma och ständigt föränderliga materialet under denna upplevelse. 


Köp upplevelsen Glasblåsning i Stockholm redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!

Glasblåsningens historia

Glasblåsningen upptäcktes cirka 50 år f.Kr. Romarna var först med att slipa glas och startade en rad glashyttor i det erövrade Gallien och Spanien. Även i delar av Syrien kom glaskonsten tidigt att utvecklas, men det var Venedig som till slut blev den centrala platsen för glastillverkning i Europa. Med hjälp av kunnande från det Östra Medelhavsområdet och Konstantinopel kom man redan under 1500-talet att framställa en glasmassa som i renhet inte kunde överträffas i Europa på flera hundra år. Följande århundraden spred sig glasblåsnings-konsten norrut och fler och fler länder började utveckla sin egen tillverkning av glas. 


Plats

Hägersten, Stockholm

Tillgänglighet

Utvalda helger året runt

Varaktighet

Cirka 1 timme

Antal

1 person i grupp om max 7 personer

Övrigt

Skapa ditt eget föremål