Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
790 kr

Guidad visning & afternoon tea för två på Sturehovs Slott

Upplevelsen

Upplev en guidad visning med tillhörande afternoon tea för två på Sturehovs Slott, ett av landets bäst bevarade slott i Gustaviansk stil!

 

  • Guidad visning av slottet som leds av slottsfrun
  • Afternoon tea i slottets tesalong, ”Liljencrantz kammare”, från 1700-talet
  • Utvalda bakverk, småkakor, ost, kex och kaffe/te
  • Sturehovs Slott uppfördes 1781 och anses vara en av landets vackraste och bäst bevarade byggnader i Gustaviansk stil

Upplev Guidad visning och afternoon tea för två på Sturehovs Slott

Följ med på en Guidad visning på Sturehovs Slott och upplev den Gustivanska stilen i all sin prakt! Efter guidad visning av slottsfrun följer en späckad afternoon tea med utvalda bakverk, småkakor, ostar, kex och kaffe/te i slottets tesalong.

 

Upplevelsen börjar bland slottets fantastiska rum i paradvåningen en trappa upp där slottsfrun berättar om de vackra och tidstypiska dekorationsmålningarna, snickerierna och inte minst kakelugnarna av typen Marieberg.

 

Under visningen får man följa med på en tidsresa från 1700-talet till idag och ta del av allt ifrån källarens mystiska skrymslen och vrår till de praktfulla salongerna högst upp i slottet. Slottsfrun går igenom slottets historia, återger spännande anekdoter och visar upp slottets unika konstsamling. Efter den guidade visningen dukas det upp för afternoon tea i tesalongen med massor av godsaker!

 

Sturehovs Slott ligger i Botkyrka kommun och uppfördes ursprungligen av Gustav III:s finansminister Johan Liljecrantz. Arkitekt var Carl Fredrik Adelcrantz och slottet inreddes bland annat med hjälp av 1700-talets skickligaste konsthantverkare. Idag anses slottet vara en av landets bäst bevarade miljöer i Gustaviansk stil!

 

Köp upplevelsen Guidad visning & afternoon tea på Sturehovs Slott redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!Plats

Sturehovs Slott i Botkyrka kommun cirka 15 minuter från Stockholm

Tillgänglighet

Utvalda lördagar året runt

Varaktighet

Cirka 2 timmar

Antal

2 personer i grupp med andra