Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
270 kr

Stadsvandring i Gamla Stan - Puss & Snusk

Upplevelsen

Letar du efter en annorlunda stadsvandring i Gamla stan? På stadsvandring Puss & Snusk får du höra om intressanta personer som bodde och jobbade i Gamla stan förr, allt från hallickar till prostitutionspoliser.

  • Guidad vandring i Gamla Stan
  • Hör spännande skvaller från svunna tider

Upplevelsen inleds på Stortorget med ett varmt välkomnande av er guide. När vi alla är redo börjar promenaden längs de gamla kullerstensgatorna. Turen stannar till på intressanta platser som har en historia att berätta.

Under denna stadsvandring i Gamla stan, Puss & Snusk, får du följa med på en resa till det gamla Stockholm, där barnbördshus och sjukstugor är fyllda av folk eftersom sjukdomar av alla slag härjar bland stadens medborgare. Runt hörnet försvinner kvinnor in i mystiska gränder, ofta efterföljda av män av rang med välfylld pengabörs.

Denna stadsvandring tar oss till en tid där människor uthärdade ett liv i motgång, men också gladdes tillsammans med vänner, åt, drack och dansade på stadens många krogar. Lär känna dom som levde och arbetade i Gamla stan, deras något udda yrken så som prostitutionspoliser, besiktningsmän och hallickar. Yrken som idag känns väldigt avlägsna och inte alls populära.

Puss & Snusk avslutas på Riddarholmen, en vacker men obebodd och sällan besökt ö mitt i stan. Med bilden av hårt arbetande munkar, kungliga skandaler och de hårda levnadsvillkoren hos de “vanliga” människorna kommer du garanterat att se på Stockholm med nya ögon.


Plats

Stortorget 2, Gamla Stan, Stockholm

Tillgänglighet

Sommarsäsong (April- September)

Varaktighet

Cirka 1 timme och 30 minuter

Antal

1 person (tillsammans i en grupp om max 16 personer)

Övrigt

Bär bekväma skor och kläder efter väder. Ta med vattenflaska